Letjelica FUCZ-a prenosi 10 uzoraka iz Bihaća na testiranje

Letjelica FUCZ-a poletjela je iz Bihaća sa deset uzoraka koji trebaju biti testirani na koronavirus, prenosi Fokus. 

Istaknuto je da će se ovim angažmanom Federalne uprave civilne zaštite značajno ubrzati proces testiranja za građane Unsko-sanskog kantona, ali i na brži i lakši način osigurati neophodna medicinska oprema Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Letjelica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) poletjela je sa sportskog aerodroma Golubić u Bihaću s deset uzoraka pacijenata s područja Unsko-sanskog kantona, za koje postoji određena sumnja da su pozitivni na koronavirus.

“Riječ je o dva nova uzorka od jutros, te osam retestriranja – kod kojih ranije nije bilo moguće utrditi pravo stanje pacijenata. Rezultate očekujemo vjerovatno u toku sutrašnjeg dana” potvrdio je direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić.

Istaknuto je da će se ovim angažmanom Federalne uprave civilne zaštite značajno ubrzati proces testiranja za građane Unsko-sanskog kantona, ali i na brži i lakši način osigurati neophodna medicinska oprema Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Podjećamo da je danas iz FUCZ potvrđeno da će dvije letjelice biti stavljene na raspolaganje za brži transport uzoraka iz udaljenijih gradova.