Momak iz Srbije opisao tipove vježbača u teretani: “Biceps lik, brzi momak, šetač, pločice tip”

Tviteraš iz Srbije koji se na ovoj mreži predstavlja kao Razumni egoista, naveo je nekoliko tipova osoba u teretanu, a način na koji ih je objasnio, oduševio je, pa i od smijeha rasplakao tviteraše.

Prilikom odlaska u teretanu, sem u slučaju da to činite ekstremno rano, sigurno se susrećete sa osobama koje se postavljaju kao da im je teretana, sa sve spravama u njoj lično vlasništvo.

Što zbog načina na koji vježbaju, što zbog hodanja između sprava, ali i upadica i savjeta vama ili nekome od trenutno prisutnih članova, takve osobe mogu da budu veoma iritantne i dosadne. Vjerovatno inspirisan takvim pojavama, Tviteraš iz Srbije koji se na ovoj mreži predstavlja kao Razumni egoista, naveo je nekoliko tipova osoba u teretani, a način na koji ih je objasnio, oduševio je, pa i od smijeha rasplakao tviteraše.

Tipovi vježbača u teretani: BRZI MOMAK – Uljeće u teretanu, razgibava se na putu do sprave, maše kao davljenici sa Titanika iz vode, usput žvajzne lika na lat mašini i izbije zub ribi na biciklu. Kad povuče šipku, povuče i spravu i postolje, patos i dva i po zida zgrade. ŠETAČ – Izmedju dvije serije vježbi hoda okolo po teretani, obiđe svaku spravu dva puta i dva kruga pored spoljnih zidova. U principu preskače leg day svaki put jer od šetanja može da pobjedi na nekom takmičenju u brzom hodanju.

MOTALICA – Isključivo kardio vježbači, čitav trening provedu uglavnom okrećući pedale. Nerijetko dok vježbaju čitaju knjigu, gledaju seriju, jedu sendvič sa pršutom ili batak. SAMOPROKLAMOVANI INSTRUKTOR – Ništa ne radi ali zna kako se sve radi. Uvijek je pored tuđe klupe ili sprave, objašnjava pokrete i tehnike vježbanja, kako se ore njiva, pravi rozen torta ili vaspitavaju djeca uzrasta do 5 godina.

ONLAJN VJEŽBAČI – Uvijek su na nekom posebnom režimu vježbanja i ishrane. Inseniti iz d best. Uključe jutjub pa skaču okolo po parteru dok ne riknu posle 15 minuta, pa ih naglo zaboli glava, kuk ili bubrezi, te moraju do hitne na infuziju. BICEPS LIKOVI – Uvijek kada ih vidiš rade biceps. Ali uvijek. Legenda kaže da su vježbali nekad nešto osim bicepsa, ali to mogu da potvrde samo dinosaurusi koji jbg fakat nisu živi.

BATICA IZ KRAJA – Lolalni blejač, propali sportista, od ranije poznat policiji, zna sve i svakoga, sa “gdje si bratiću” oslovljava i električara koji menja sijalicu, a povremeno i džak za udaranje. Vježba u šuškavom gornjem dijelu trenerke, naravno. Drug samoproklamovanog instruktora. RIBETINA – Radi samo gluteus i slika se u zavodničkim pozama. Uvijek joj nešto ispada peškir pred napucanim tipovima. Vježba isključivo u helankama broj manjim.

PLOČICE TIP – Ima isklesan siks-pek i rendom, sasvim “slučajno” zadiže majicu kako bi drugi vidjeli keramiku. Ribetina se posebno trudi pred njim ali je on ne je*e ni 2%. MODEL – Pola sata vježbanja, 15 storija za instagram. Ne podnosi pločice tipa jer nema trbušnjake, ali ima frizuru.

TIHI SVjEDOK – Nosi slušalice. Vježba, radi, ali između vježbi zijeva u jednu tačku i često se drugi vježbači pitaju da li je živ. Ustvari ga cijelo okruženje smara i prećutno osuđuje kompletno prisutno društvo.