Nakon više od dvije decenije: Bill Clinton otkrio zašto je započeo aferu sa Monicom Lewinsky

Bivši američki predsjednik Bill Clinton progovorio je o svojoj aferi s Monicom Lewinsky koja je, nakon što je otkrivena javnosti, obilježila njegov mandat. Otkrio je zašto je započeo aferu i izrazio žaljenje što je Lewinsky doživotno obilježena njome.

“Napravio sam to da sebi pomognem oko svoje anksioznosti. Bio sam pod velikim pritiskom”, rekao je i dodao da mu je afera pomogla da se suoči s razočarenjima i životnim strahovima, prenosi CNN.

Bill je o tome pričao u dijelu dokumentarca koji je pravila njegova supruga Hillary Clinton, koja je također bila kandidat na zadnjim predsjedničkim izborima u SAD-u.

Hillary jerekla da je u to vrijeme bila “slomljena” kada je govorila o aferi, ali da je ipak odlučila ostati uz muža.

Lewinsky tvrdi da je afera trajala od 1995. do 1997. godine te da je Hillary barem sedam puta bila u Bijeloj kući dok su Lewinsky i Clinton imali seksualne odnose.

Podjećamo, Clinton se upustio u aferu sa Monicom Lewinsky kada je ona imala 22 godine i bila stažistica u Bijeloj kući. Kada je informacija o njihovoj aferi “procurila” u javnosti, bio je to skandal velikih razmjera, a Clinton je dugi niz godina poricao aferu.