Ne jenjava: Još dva potvrđena slučaja koronavirusa u Bihaću

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon što je testirano šest novih uzoraka, utvrđeno je da su dva pacijenta iz Bihaća pozitivna na koronavirus, što čini ukupno četiri pozitivna slučaja u ovom bh. gradu.

Ukupan broj zaraženih se time u našoj državi popeo na 93.

Situacija po gradovima u Bosni i Hercegovini je sljedeća: Banja Luka 45, Sarajevo 3, Mostar 7, Zenica 4, Konjic 10, Čelinac 3, Laktaši 2, Bihać 4, Tešanj 2, Orašje 1, Goražde 3, Srbac 1, Prnjavor 1, Ribnik 1, Modriča 1, Bosanska Dubica 1, Prijedor 1, Bijeljina 1, Derventa 1 i Bosanska Gradiška 1.

Također, ranije danas su potvrđena još dva slučaja u našoj zemlji. Jedan je u Mostaru povezanom sa klasterom prvozaraženog, te drugi u Konjicu koji se povezuje sa proslavom 70. godišnjice preduzeća “Igman”.

Lijepe vijesti su da od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji objavljenog jučer popodne, u Republici Srpskoj nema novih registrovanih osoba identificiranih s novim koronavirusom.

Ovu priliku još jednom koristimo da napomenemo naše čitaoce da se maksimalno pridržavaju upute, te da izlaze iz svojih domova samo kada je neophodno. Također, napominjemo da vrijedi zabrana kretanja za mlađe od 18 godina i starije od 65 godina, a oni koji prekrše ovu zabranu bit će novčano kažnjeni iznosima od 500 – 1.500 KM.