Ograničeno kretanje samo na Šalter salu: Općina Stari Grad poduzela mjere zaštite stranaka i uposlenika

Općina Stari Grad Sarajevo djelovala je preventivno i poduzele mjere u cilju zaštite stranaka i uposlenika od eventualnog koronavirusa, ali i sezonske gripe.

Naime, od prije dva dana kretanje građana u zgradi Općine ograničeno je samo na Šalter salu gdje im se pružaju neophodne usluge.

Sve službe koje rade sa strankama, rasporedile su po jednog ili više uposlenika na šalterima i tako se smanjuje mogućnost širenja virusa zgradom.

Ova privremena mjera donesena je zbog pojačanog širenja sezonske gripe, ali i opasnosti od veće pojave koronavirusa. U narednih 30 dana ograničeno je kretanje građana u prostorijama Općine Stari Grad, a uposlenici koji rade sa strankama u Šalter sali koriste zaštitne maske i rukavice.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je proglasila veoma visoko stanje globalne opasnosti od širenja bolesti, službenog naziva COVID-19, kojem pogoduju zatvorena i pretrpana mjesta.

Iz tih razloga Općina Stari Grad poduzela je preventivne mjere, te građani neodložne poslove mogu obavljati u Šalter sali, umjesto direktnog odlaska u nadležne službe. Također, i sve ostale informacije vezane za općinske nadležnosti mogu se dobiti u Šalter sali“, kazali su iz Općine.

Imajući u vidu da je mjera u interesu ne samo građana Starog Grada, već i šire, Općina se zahvaljuje na saradnji i razumijevanju u sprovođenju ove privremene mjere.

Građani se također mogu obratiti Općini i direktno na centralni info broj 033 282 300. Iz istih razloga privremeno neće raditi Info-press centar Općine Stari Grad, smješten u ulici Halači, saopćila je Općina Stari Grad.