Općina Centar obezbijedila higijenske pakete za najugroženije građane

Shodno novonastaloj situaciji zbog pandemije koronavirusa, a imajući u vidu naredbe i preporuke kriznog štaba i Vlade Kantona Sarajevo, Udruženje maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo se obratilo načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću i obavijestilo ga da se kao društveno odgovorno Udruženje sa svim svojim kapacitetima stavlja na raspolaganje Općini Centar, odnosno Štabu civilne zaštite Općine Centar.

S obzirom na sve ozbiljniju situaciju i veći broj registrovanih zaraženih građana Bosne i Hercegovine načelnik Ajnadžić je donio odluku da se iz sredstava budžeta Općine Centar nabave paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapunom i šamponom koji će biti uručeni penzionerima koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

Uzimajući u obzir inicijativu Udruženja maloljetnih boraca odlučeno je da aktivisti ovog udruženja, zajedno sa predstavnikom Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, od petka 20. marta 2020. godine, započnu podjelu na kućne adrese navedenih stanovnika.

Ovim putem upućuje se i apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, stariji sugrađani sa područja općine Centar pozovu aktiviste Udruženja koji će za njih obaviti neophodni posao.