Republika Srpska danas će proglasiti vanredno stanje

U Republici Srpskoj danas će biti proglašeno vanredno stanje zbog koronavirusa, kazala je Željka Cvijanović, predsjednica RS na konferenciji za novinare.

Konferencija za novinare održana je nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske.

Cvijanović je dodala da će predsjednik Vlade RS Radovan Višković, sazvati sjednicu Vlade Srpske na kojoj će biti donesena ova odluka.

Važno je da pratimo šta se dešava u zemljama okruženja. Od jutros postoji novi režim, koji podrazumijeva izdavanje adekvatnih rješenja za ljude iz BiH koji ulaze u državu iz inostranstva. Čekamo da se obezbijedi obavezni karantin“, rekla je Željka Cvijanović.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica RS Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, generalni sekretar Vlade Siniša Karan, direktor Inspektorata Srpske Dragutin Škrebić i vršilac dužnosti direktor Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković.

Podsjećamo, i Vlada Federacije BiH proglasila je stanje nesreće zbog pojave virusa korona na području Federacije BiH.

Vanredno stanje proglašeno je sinoć i na teritoriji cijele Srbije zbog istog.

Bit će robe. Moramo voditi računa o svima. Apelujem na građane da se urazume. Smanjiti broj socijalnih kontakata. Institucije to rade, a to trebaju da urade i privatnici ukoliko se mogu organizovati. Problem se proširio, jer građani nisu išli u izolaciju“, rekla je Željka Cvijanović.