Sejfo Šehović oborio svjetski rekord u powerliftingu i benchpressu

Aktuelni svjetski i evropski prvak u powerliftingu i benchpressu Sejfo Šehović, inače vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo i penzionisani komandir i načelnik policije, nastavlja nizati nevjerovatne uspjehe i obarati svjetske rekorde.

Šehović je na upravo održanom turniru „Arnold Classic“ u SAD-u (Ohio, Columbus) oborio dva svjetska rekorda, gdje je sa svojih 74 kilograma težine podigao 265 i 270 kilograma i osvojio zlatnu medalju.

„Volim svoju domovinu i još jednom joj poklanjam zlato i dva nova svjetska rekorda,“ rekao je Šehović u kratkoj izjavi medijima nakon takmičenja.

Općina Stari Grad i općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić godinama podržavaju rad ovog uspješnog sportiste koji odlične rezultate postiže u disciplinama dizanja tegova poput benchpressa, powerliftinga i deadliftinga.

Sejfo je kroz godine osvojio brojne nagrade na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, a svoje vještine je pokazao poklonicima ovog sporta širom svijeta i na taj način u najboljem svjetlu predstavio našu zemlju, Bosnu i Hercegovinu. Samo u 2019. godini Šehović je bio dobitnik dva evropska i dva svjetska zlata, kao i dvije pobjede na svjetskom kupu, a ta takmičenja su se održala u Turskoj, Slovačkoj, Mađarskoj i SAD-u.

Sportski savez Kantona Sarajevo je na 27. izboru najperspektivnijeg i najuspješnijeg sportiste Kantona Sarajevo za 2019. godinu, Sejfi Šehoviću dodijelio posebno priznanje.

Sejfo Šehović rođen je 13.augusta, 1959.godine. Kompletan privatni i poslovni život Sejfe Šehovića se oduvijek veže za Stari Grad, čiji je i stanovnik, a poslovnu karijeru je završio kao komandir Policijske stanice Stari Grad. Do sada je osvojio više od 70 najsjajnijih medalja na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Općina Stari Grad Sarajevo i općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić vijećniku Šehoviću upućuju iskrene čestitke na ostvarenom uspjehu.