Semir Efendić o načinu dolaska do snimka koji je pokrenuo aferu “Asim”

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i kandidat za predsjednika Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije u Sarajevu Semir Efendić je na svom Facebook profilu objavio tonski snimak za koji tvrdi da je dokaz o malverzaciji u vezi izbora predsjednika sarajevske SDA.

Kako je istakao, ne kaje se što je objavio snimak koji je pokrenuo aferu “Asim” te da bi ponovo učinio istu stvar.

“Sve reakcije javnosti su pokazale da je dobro što je objavljen snimak. Što se tiče Tužilaštva, bio sam na razgovoru i dao sam osnovne informacije, kako je snimak došao do mene. Ali nisam primijetio njihovu zainteresovanost da se bave snimkom. Važnije im je bilo da novinarima kažu da sam bio na razgovorima”, dodao je on, kazavši kako nema informacije da je Tužilaštvo saslušavalo druge aktere u vezi ovog snimka.

Također, kazao je kako je na svom Facebook profilu objavio samo jedan dio videa, objasnivši da postoji dio od dvadesetak minuta na kojem u automobilu razgovaraju Muhamed Šehović i delegat sa snimka, Velid Tvrtković. Do snimka je, kaže Efendić, došao slučajno odnosno, dobio ga je od Tvrtkovića.

“Slučajno sam došao do snimka. Negdje 25. kasno u noć meni se javio Velid koji je bio na sastanku i bio je vidno uznemiren. Nije znao s kim ide na sastanak i ko će biti na sastanku. Kada je vidio da se još ne zna gdje će biti sastanak i on je odlučio da snima mobitelom. On je mene informisao i rekao da to poslušam jer je mislio da je to važno za mene. Taj dan nisam imao vremena detaljno preslušati snimak i nakon sjednice sam ga uspio preslušati”, prisjetio se načelnik Novog Grada, prenosi N1.