Skaka: Pred nama finalni dio izgradnje i obnove još jednog simbola Sarajeva

Izgradnja objekta Vidikovac jedan je od najvažnijih investicionih projekata Grada Sarajeva u ovoj godini.

Nakon što je okončana prva, izgradnja ulazi u završnu fazu.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ističe da je Trebević danas najposjećenije sarajevsko izletište.

Kada smo rekli da ćemo izgraditi novu Trebevićku žičaru, mnogi nisu vjerovali da ćemo u tome uspjeti. Kada smo je završili, govorili su da to nije dovoljno i da Trebeviću trebaju sadržaji. Sada kada je završena prva faza, a pred nama finalni dio izgradnje i obnove još jednog simbola Sarajeva, još jednom potvrđujemo da radimo sistemski, planski i da ispunjavamo ono što smo obećali“, naveo je Skaka.

Prema njegovim riječima, izgradnjom novog Vidikovca Gradu se vraća važan simbol, zaokružuje se jedan investicioni ciklus i otvaraju se nova radna mjesta. Sve iz iz sredstava koje je zaradilo Javno preduzeće Sarajevo d.o.o.

Vratili smo Trebević gradu, vratili smo Sarajlije Trebeviću. Vraćamo Gradu njegove simbole. Zašto su nam simboli važni? Obnavljanjem simbola grada mi čuvamo naš identitet. Našu ličnu kartu”.

Obnavljamo dio sebe i gradimo budućnost. I ne samo to. Sve ono što radimo i gradimo – gradimo da bude samoodržimo, isplativo i da bude temelj na nastavak razvoja Grada. Izgradili smo Žičaru – ona danas gradi Vidikovac i Bistričku stanicu. Od Vijećnice smo napravili najbolji i najprofitabilniji muzejski prostor – ona danas gradi hotel Vidikovac. Sutra će ovaj hotel Vidikovac možda graditi najljepšu skijašku stazu na Balkanu i biti temelj za neki još veći razvojni projekt“, poručio je gradonačelnik.

Planirano je da objekat bude otvoren do kraja godine, a sadržavat će osim restorana i konferencijske dvorane i dječiji igraonicu. Ali, možda najatraktivniji će biti panoramski krov sa kojeg se pruža najljepši pogled na grad.

Više pogledajte u prilogu.