Slobodi bodovi spasa, Čelik tone u niži rang: Bekić s dva gola presudio duel davljenika

Sloboda je došla do zlata vrijednih bodova u okršaju davljenika, ekipa koje se bore za opstanak u Premijer ligi BiH.

Tuzlaci su savladali Čelik, ponajprije zahvaljujući dobroj partiji u prvom poluvremenu.

Do vodstva su domaći došli već u 4. minuti, kada Amer Bekić odlično reaguje na centaršut Amara Beganovića te loptu glavom prosljeđuje iza leđa Bojana Pavlovića.

Zatim su fudbaleri Slobode nastavili stvarati šanse, jednu odličnu nije iskoristio Mujagić, da bi u 34. minuti udvostručili prednost.

Strijelac je ponovo bio Amer Bekić, ali ovog puta s bijele tačke. Prethodno je Irfan Peljto pokazao na jedanaesterac nakon što je kontakt Topcua i Mujagića okarakterisao dovoljnim za najstrožu kaznu.

U drugom dijelu Zeničani su krenuli otvorenijeg garda prema golu domaćih, da bi pogodak nade u 70. minuti postigao rezervista Mario Crnički.

Ipak, gosti nisu uspjeli u potpunosti “poništiti” prednost Slobode, ostalo je do kraja 2:1. Tuzlanski tim tako je došao do jedne od najvažnijih pobjeda ove sezone, dok je Čelik gurnut u ambis iz kojeg se mora čupati u narednim mečevima ukoliko želi izbjeći selidbu u niži rang, prenosi Sport Centar.

Sloboda – Čelik 2:1

SLOBODA: Lakić, Al. Bekić, Jusić, Beganović, Husejinović, Bekrić, Am. Bekić, Hajdarević, Marinković, Maksimović, Mujagić.

ČELIK: Pavlović, Vrhovac, Volkan, Topcu, Resić, Huseinbašić, Žuna, Aganspahić, Cenaj, Zeljković, Perišić.

Rezultati by SofaScore