Trudeau: Kanada i Bosna imaju dugu historiju prijateljstva

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se s premijerom Kanade Justinom Trudeauom u Ottawi, prenosi N1.

Kanadski premijer se o ovom susretu oglasio na svojoj Facebook stranici te istakao kako naša država i Kanada imaju dugu historiju prijateljstva.

“Kanada i Bosna imaju dugu historiju prijateljstva. Danas sam sjeo s predsjedavajućim Željkom Komšićem kako bismo razgovarali o tome kako možemo ojačati naš odnos. Usredotočili smo se na povećanje trgovine i investicija, jačanju demokratije i promovisanju društvenog i ekonomskog razvoja”, napisao je Trudeau na Facebooku.

Podsjetimo, susret Komšića i Trudeaua je prvi put da se zvaničnici dviju zemalja sastaju na najvišem nivou.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je zahvalio na dosadašnjoj podršci koju je Kanada pružala Bosni i Hercegovini i njenim građanima, kao i na podršci integracijskim procesima Bosne i Hercegovine, na njenom putu ka članstvu u euroatlantske integracije. Komšić je također zahvalio premijeru Trudeau na humanom prihvatu bh. građana u Kanadu, kojih, prema procjenama, ima oko stotinu hiljada.