Video/ Narod i pravda objavila snimak Konakovićeve ostavke na funkcije u SDA

Stranka Narod i pravda objavila je snimak na kojem, kako navode, se čuju razlozi zbog kojih predsjednik ove stranke Elmedin Konaković, na sjednici Izvršnog odbora SDA, podnosi ostavku na sve funkcije u stranci.

Danas vrlo aktuelan i može se porediti sa razlozima zbog kojih članovi SDA danas podnose ostavke. Jasno se vidi razlika između nas i njih. Snimak je nastao 29.1.2018. godine na sjednici Izvršnog odbora KO SDA, te u potpunosti odgovaramo za autentičnost istog“, navode iz ove stranke.

Podsjećamo, Elmedin Konaković, tadašnji premijer Kantona Sarajevo, podnio je ostavke na funkcije u Stranci demokratske akcije 30. januara 2018. godine, nakon burne sjednice Izvršnog odbora stranke u glavnom gradu.

Iz SDA govorili su kako je na samoj sjednici bilo mučno, a razlog je bio dnevni red za najavljene sjednice Skupštine KS-a.

Pojedini članovi IO SDA Sarajevo su tražili da se sa dnevnog reda povuku izvještaji o radu kantonalnih preduzeća, među kojima su ZOI ’84, Sarajevošume, Kantonalna TV, Butimr i Veterinarska stanica, a na šta Konaković nije želio pristati.