Željo danas dočekuje Tuzla City na renoviranoj Grbavici

U prvom domaćem meču proljetnog dijela prvenstva Željo dočekuje ekipu Tuzla City koja je i dalje u borbi za sam vrh.

Željezničar je u prva tri kola osvojio sedam od devet bodova te se plasirao u polufinale Kupa BiH tako da je početak ovog dijela sezone ocijenjen kao uspješan.

Atmosfera u ovom klubu je vrlo dobra i očekuje se da se dobar niz nastavi i na domaćem terenu gdje su imali problema u prošlom dijelu sezone.

Također očekuje se značajna podrška navijača sa tribina prvenstveno zbog dobrih rezultata ali i otvorenja pokrivene istočne tribine.

Sa druge strane Tuzla City još uvijek ne zna za pobjedu u zvaničnim utakmicama ove polusezone, njihove dvije od tri odigrane utakmice obilježene su kontroverznim sudijskim odlukama, u prvom kolu protiv Sarajeva te u prošloj utakmici Kupa protiv Zrinjskog gdje su ubilježili poraz i ispadanje iz istog.

Pored svega, Tuzla je na vrlo dobrom petom mjestu tako da imaju izgledne šanse u borbi za sam vrh, ne treba napominjati da je ovo vrlo bitan meč za Tuzlake koji bi eventualnim pozitivnim rezultatom popravili dosadašnji negativan skor te se vratili među prve tri ekipe.

Glavni sudija na ovom meču će biti Sabrija Topalović.

Susret na Grbavici se igra od 18:00 a direktan prenos će biti na MojaTV.

Rezultati by SofaScore