Život posvetio košarci: Napustio nas je Jakub Genjac u 53. godini

Legendarni igrač i trener Košarkaškog kluba Kakanj, Jakub Genjac, izgubio je bitku za život koja je trajala nekoliko posljednjih dana.

Ovu tužnu vijest je na svom Facebook profilu saopštio Sead Bukva, koji se oprostio od svog prijatelja koji je svoj život posvetio košarci.

Danas tužna vijest. Napustio nas je jedan veliki čovjek, sportaš i veliki prijatelj. Genjo moj, nek ti dragi Allah podari lijepi džennet kakav si i zaslužio, a porodici sabur”, napisao je Bukva u emotivnom statusu na ovoj društvenoj mreži.

Podsjećamo, Genjac je završio u bolnici prije tri dana, kada se nalazio u jako teškoj situaciji. Nažalost, sve je okončano njegovom smrću…

Preminuo je u 53. godini. Cijeli svoj život je posvetio košarci.

Genjac je igračku karijeru počeo u matičnom Kaknju, nastavio u zeničkom Čeliku, s kojim je 1990. godine izborio prvi i jedini plasman tog kluba u Prvu ligu bivše Jugoslavije. Nakon Čelika, između ostalog, nosio je dres hrvatskih klubova Kvarnera iz Rijeke i Splita. Bio je i trener seniorske ekipe Kaknja, s kojim je izborio plasman u elitni razred bh. košarke, a u zadnje je vrijeme bio trener mlađih uzrasta KK BIG iz Visokog.

Nažalost, naš je Jakub izgubio bitku s teškom bolešću. U ovom trenutku ne znamo kada će biti dženaza“, kaže Lušija, koji napominje da zbog vanredne situacije zbog koronavirusa neće biti moguće da posljednjem ispraćaju ovog poznatog sportiste prisustvuju svi koji bi željeli.