3 stranice koje nude besplatno čitanje knjiga

Sve knjižare su se zatvorile, i u svoj ovoj frci niste stigli nabaviti omiljene naslove i pripremiti se za opušten boravak kod kuće? Bez brige jer Internet se pobrinuo i za ljubitelje knjiga!

Naravno, ova opcija ne može zamijeniti ritual odlaska u knjižaru i miris nove, neotvorene knjige, ali u ovakvim trenutcima zahvalni smo na tehnologiji zbog koje gotovo sve naslove koji nas zanimaju možemo pronaći u samo par klikova. Zato smo u nastavku izdvojili 3 stranice na kojima možete pregledatii i iščitavati sjajne naslove, a sve iz udobnosti vlastitog doma.

BEK (Besplatne elektroničke knjige)

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] početkom davne 2001. pokrenulo je projekt „Besplatne elektroničke knjige“ [BEK] koji danas uspješno nastavlja sa svojim radom. U okviru biblioteke „Online“ objavljuju se naslovi uglednih, višestruko nagrađivanih i/ili antologiziranih savremenih autorica i autora, kao i pjesnički i prozni naslovi savremenih autorica i autora, kako onih afirmiranih i nagrađivanih na lokalnoj i nacionalnoj razini, tako i onih mladih i neafirmiranih.

Online knjige

Još jedna besplatna elektronička biblioteka u kojoj korisnici mogu pronaći i recenzirati brojne naslove koje imaju u ponudi. Knjige možete pretraživati po naslovima, a ako ne znate što biste izabrali, pregledajte naslove po žanrovima koji uključuju gotovo sve; od fikcije i beletristike pa sve do autobiografskih djela i političke teorije. Sigurni smo da će baš svako pronaći nešto po svom ukusu!

Eknjiga.hr

Ova elektronička knjižara može se pohvaliti bogatom ponudom knjiga na hrvatskom jeziku, a u svojoj bazi broji preko 1000 naslova beletristike, publicistike i popularne psihologije. Na eknjga.hr portalu možete i kreirati vlastitu malu knjižnicu u koju ćete spremati i sortirati pročitane naslove i naslove koje tek želite pročitati. Također, pregledavati i iščitavati knjige možete i na vašim mobilnim uređajima putem eknjiga aplikacije!