Virgil Abloh ima vlastitu emisiju u sklopu kampanje #AloneTogether s odličnom porukom!

Poznati američki dizajner – Virgil Abloh u posljednjih je nekoliko godina potpuno osvojio svijet dizajna. Iako uključen u nekoliko desetaka projekta, Abloh je i doba krize odlučio kreativno iskoristiti te pretvoriti u nešto itekako korisno.

Virgil Abloh, jedan od najpopularnijih dizajnera dašnjice i kreativni direktor muške linije brenda Louis Vuitton,  na modnu scenu zakoračio je 2012, a već 2015. osvojio LVMH nagradu. Lansira brend Off-White i uvodi streetwear u lux sektor. Off-White crna haljina s natpisom “mala crna haljina” ili patike s natpisom “pertle”, prodavale su se po cijeni od 1000$, a generacija Z proglasila ga je “modnim bogom”.

Tako je u sklopu američke kampanje #AloneTogether, koja svojim raznolikim sadržajem potiče mlade da ostanu kod kuće i povežu se kroz različite zabavne aktivnosti, kreirao emisiju naziva ”Televised Radio Network”. Emisija će na sedmičnoj bazi ugošćavati različite dizajnere, umjetnike, muzičare i DJ-e koji će, uz pažljiv muzički odabir, raspravljati o svijetu umjetnosti, mode, dizajna, ali i savremenog društva uopće.

Emisija će biti interaktivna, što znači da će redovito uključivati i same gledaoce u emisije, a na koji tačno način, preostaje nam tek saznati! Prva emisija dostupna je za pregled, a predstavlja suradnju portala Dazed i začetnika projekta, Abloha, i to pod nazivom ”Jazz Hours: Water Colors”.

Cilj ove kampanje koja se od samoga početka fokusira na mentalno zdravlje tokom pandemije, želi naglasiti da socijalno distanciranje ne mora nužno značiti i socijalnu izolaciju. Najave novih emisija možete pratiti na službenoj stranici.