Adis Grabovica: Koronavirus mutirao, pretvorio se u test inteligencije

Facebook stranica “Džennetski napitak” tjera malograđane da ruše repetitore u Tuzli misleći da su antene za mobilni internet pete generacije, Erna pobila stručnjake iz Svjetske zdravstvene organizacije, Muzafera ubijedila ljude oko sebe da su maske beskorisne. 

I da, moram jednostavno da napišem, da budem i ja influenser. Prvobitno je SARS-CoV-2 počeo svoj životni vijek kao virus, ali je zbog emitovanih gluposti koje su se širile i koje se šire brzinom valova 5G interneta vrlo brzo mutirao. Sada je pretvoren u nešto mnogo opasnije i nešto mnogo smrtonosije, nešto čega nismo svjesni da nismo dorasli. Koronavirus je sada zvanično i test inteligencije.

O ovoj stranici gore ne treba puno pisati, već je spomenuta na portalu Sarajevska sehara nekoliko puta.

Bilo bi smiješno da nije tužno: Džennetski napitak tvrdi da smo pokriveni 5G mrežom

Nakon pisanja Sarajevske sehare i Raskrinkavanje.ba proglasilo lažna pisanja stranica o 5G mreži u Tuzli

Nije tako lagan zadatak ni našim stručnjacima. Hajde ti objasni čovjeku do čije je kuće voda došla prije šest mjeseci, a prvu konekciju na internet ostvario je prije nepuna tri mjeseca u kafiću, da je 5G mreža za Bosnu i Hercegovinu svjetlosnu godinu daleko.

Ne možeš, jer ne postoji taj stručnjak koji bolje zna od Hamde stvari. On zna, rekao mu Safet, čija žena Hanifa radi kod Munira u buregdžinici, a koji je čuo od Zičrije da je 5G kod nas prisutan već punih sedam godina.

A onda Erna… Erna, dušo, na tebe ne mogu da trošim riječi. Uhvati se tih knjiga što si naredala iza sebe, a nemoj ih kupovati na metar.

Jutros čitam status prijateljice koju dijele dani od poroda kako su je muškarci pred bolnicom napali, i to zato što pri trijaži ona ima prednost. Jedan muškarac je čak udario u stomak. Pa Muhareme, svaka trudnica nosi dva života, i vrijedi više od tebe tako nepismenog sve i da živiš tri života.

Bitno je naglasiti da su ovakve situacije svakodnevne, a ono čega sam se načitao i naslušao posljednjih dana mi je dosta do kraja života. Samo čekam trenutak da odem negdje daleko od ovih plemena zvanih Bošnjaci, Srbi, Hrvati, negdje u pismeni svijet, obrazovani, edukovani, gdje svako gleda svoja posla. Da pucam malo lajk na Sebilj.

Ono što me još iritira više nego sve ostalo su ljudi u prinudnom karantinu koji su došli iz dijaspore. Govorilo se, govorilo se i govorilo se, ne polazite na put. Sve i da stignete do Bosne i Hercegovine ići ćete u prinudni karantin. Ali kada su riječi Bošnji bile dovoljne?! Konta on otići na ćevape, obAć’ famEliju, kupiti materi drva, pohvaliti se kako se živi u MinČenu, te kako su autobanovi izgrađeni. I on dođe i sada on diže frku jer je u karantinu, kaže onaj u Zenici jučer “ja poželio porodicu”. Ti bi malo hodao je li?! E ne može, sjedni gdje si, zaletio si se, glupost te kao i čitav život vodila, sada trpi svoj glupost. Možda i naučiš nešto, pa naredni put shvatiš da se naredbe ne mogu tumačiti kako ti želiš.

A onda ona što je policija hapsila u Nedžarićima pa svi policiju napali, iako su je lijepo molili pola sata da uđe u vozilo. Mi budale, ona pametna. Mi se krijemo u kući i izlazimo samo kada je neophodno da kupimo nešto i u full zaštitnoj opremi, a ona bez maske šeta. Ona dama mi levati.

Mi smo rupa svijeta jer smo mi oduvijek učili stvari tek kada nas nešto lupi dobro po glavi, a zaslužili smo da nas koronavirus lupi jedno 19x jače. Sve koje napadate treba da im ljubite stope jer su vam spasili žive glave uvođenjem mjera. Inače, Bosna i Hercegovina je primjer u Europskom parlamentu kako se dobro provode mjere. Ljevičari malo zašutili… Da sam se ja pitao ne biste vi od kraja februara mogli nikako izaći iz kuće, ali je greška samo što živimo u demokratskom društvu jer to za nas nije. Ako imamo pravo glasa sve one gluposti počnu da izviru između zuba (ako smo sretni pa ih do 30. godine imamo pola).

Zato, znamo da smo glupi, znamo da smo neobrazovani, znamo da smo nepismeni, pa hajmo slušati još malo ove neke koji barem nešto znaju.