Beogradski bend “Alisa” predstavio novu pjesmu i spot “Blago onom ko te ne sanja”

Beogradski bend “Alisa”, nastao je davne 1984. godine, promocijom drugog singla i spota “Blago onom ko te ne sanja” najavljuje novi album, u izdanju PGP RTS-a, koji će objaviti na jesen 2020. godine.

Muziku i aranžman za pjesmu “Blago onom ko te ne sanja” napisao je Miroslav Živanović-Pile, a autor teksta je Radovan Dabanović.

Spot za pjesmu radila je produkcija „Solution”, koja je također zaslužna i za spot pjesme “Pijane noći”.

“Zahvalni smo produkcijskoj kući “Solution” na saradnji i odličnoj prudikciji spotova za naše dvije nove pjesme i nadamo se da će se saradnja nastaviti. Također, želimo da se zahvalimo i našim talentovanim glumcima , Isidori Građanin i Radetu Maričiću, koji su svojom glumom doprinjeli da ovaj spot bude na visokom nivou. ” navodi pjevač grupe Alisa, Miroslav Živanović-Pile.

Pjesma je snimana u studiju “Sky”, a produkciju potpisuje Vladimir Negovanović.

Pjesma “Blago onom ko te ne sanja” je stara pesma ovog benda, koju su sada izveli u novom aranžmanu.

Na novom albumu pored novih pjesama biće i starih hitova sa pet albuma grupe Alisa kao što su “Sanja”, “Kesteni”, “Poslije devet godina”, “Skidam košulju da legnem”, “Da li si čula pjesmu umornih slavuja”, “Sjećanja”.

“Grupa Alisa je u ovim teškim trenucima uz svoj narod. Pozivamo sve građana da ostanu kod kuće i da se čuvaju ovog užasnog virusa. Nadamo se da će sve ovo uskoro biti iza nas, da ćemo pokazati solidarnost i pobjediti. Dat će Bog, da prođu ove nedaće i da ovu godinu završavamo i lijepim stvarima,velikim koncertom u Beogradu, koji bi obilježio 35. godišnjicu rada naše grupe” ,izjavio je bubnjar grupe Peđa Cvetković.