Nikola Špirić pozvao sve aktere u BiH da pokažu punu solidarnost i poštivanje prava svih stanovnika Bosne i Hercegovine

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupšine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Špirić pozvao je danas sve aktere u BiH da pokažu punu solidarnost i poštivanje prava svih stanovnika Bosne i Hercegovine, prilikom pružanja pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Špirić je jučer uručio donacije Vlade Republike Srpske domovima zdravlja i stanovnicima opština Glamoč, Drvar, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, a tokom dvodnevne posjete održao je sastanke s opštinskim načelnicima, predstavnicima zdravstvenih ustanova i privrednicima.

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH poručio je da Srbi u Kantonu 10, gdje se nalaze te četiri opštine s većinskim srpskim stanovništvom, nikad neće biti zaboravljeni od vlasti Republike Srpske, niti predstavnika tog entiteta u institucijama BiH”, navodi se iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Nikole Špirića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

Špirić je naglasio da je, zahvaljujući vlastima Republike Srpske, obezbijeđena tona brašna za te četiri opštine, a medicinska pomoć donirana iz Republike Srpske povratničkim opštinama u Federaciji BiH namijenjena je svima koji tamo žive.

“Virus korona i opasna pandemija ne poznaju granice, a odnos federalnih vlasti prema srpskim povratnicima je razočaravajući. Zdravstvenim ustanovama uručena je donacija u vidu maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih odijela. Ta pomoć Republike Srpske pomenutim opštinama je za sve stanovnike jer virus ne bira”, rekao je Špirić.

Špirić je poručio da će se, kao delegat i član Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine, uvijek boriti za prava naroda kojeg predstavlja, te za jednaka prava svih u BiH kako je to i Ustav zagarantovao.