Humanitarno udruženje “Ruku na srce”: Fokus djelovanja i dalje na akciji „10 životnih namirnica“

Od samog početka epidemiološke krize u Bosni i Hercegovini volonteri Udruženja „Ruku na srce“ stavili su se na raspolaganje porodicama slabijeg imovinskog stanja kako bi barem malo ublažili negativne posljedice situacije u kojoj smo se našli.

Intenzivirali smo tada redovnu akciju Udruženja „10 životnih namirnica“ koja za cilj ima prikupljanje i doniranje prehrambenih proizvoda porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Do sada u sklopu ove akcije volonteri Udruženja pripremili su 190 paketaprehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština koji suuz pomoć kompanije A2B i podršku Homework Hub-a dostavljeni na adrese porodica.

Na spisku onih kojima je pomoć i dalje neophodna još uvijek je preko 150 porodica, a priprema novih paketa trenutno je obustavljena zbog nedostatka sredstava za kupovinu namirnica.

Kako bi obradovali sve ove porodice i barem im malo olakšali neizvjesnu svakodnevnicu, više nego ikada potrebna im je podrška sugrađana koji će novim donacijama omogućiti nastavak realizacije projekta.

Udruženje je sve svoje kapacitete uložilo u ovu akciju na koju fokus svog djelovanja usmjerava i u narednom periodu smatrajući da je neophodno biti od pomoći upravo na ovakav način i da vanredna situacija iziskuje maksimalne napore kako bi pomogli drugima.

Udruženje ovim putem poziva sve one koji žele i imaju mogućnost da doprinesu ovoj akciji, jer naše malo nekome može značiti sve.

Donacije za ovu akciju moguće je uplatiti na broj žiro računa 1990490056036171 (Sparkasse Bank d.d. BiH, primalac: Udruženje “Ruku na srce”, adresa: Hakije Turajlića 33, Sarajevo, svrha uplate: Za akciju „10 životnih namirnica“).

Također, korisnici BH Telecom operatera pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 mogu donirati 2 KM za realizaciju ovog projekta.

“Već devet godina vodimo se sloganom da ne možemo promijeniti svijet, ali nekada je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim. Upravo sada ova ideja dobija posebno značenje, jer smo tu za one koji se nemaju ni na koga drugoga osloniti”, poručuju iz Udruženja “Ruku na srce”, čija posvećenost i briga predstavlja jedini tračak nade za mnoge porodice koje su prepuštene same sebi, u ovim teškim vremenima.
Web stranica: www.rukunasrce.ba

Nalozi na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/RukuNaSrce
Instagram: https://www.instagram.com/rukunasrce/
Twitter: https://twitter.com/rukunasrce
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/udruzenje-ruku-na-srce/

E-mail: rukunasrce@gmail.com

Kontakt osoba: Adnan Lukač, +387 62 320 832