IOM vas poziva da učestvujete u foto konkursu/natječaju na temu ”Koronavirus kroz moj objektiv”

“Fotografija je jedini jezik razumljiv diljem svijeta” – Bruno Barbey

Trenutno prisutni koronavirus (COVID-19) zasigurno nam je svima promijenio način života i našu rutinu. Odlazak u školu, druženje sa prijateljima i porodicom primorani smo ostaviti nakratko sa strane, i prilagoditi se trenutnom stanju te biti odgovorni za čitavu zajednicu. Zajedno se svi borimo da ovo prevaziđemo što prije i na najbolji mogući način.

A nas zanima kako to VI provodite trenutno vrijeme? Šaljite nam fotografije vaše zajednice, pokažite nam solidarnost na djelu, kako pohađate nastavu i ostajete u kontaktu sa prijateljima, kako se osjećate u izolaciji i šta vam pomaže da prebrodite ovu situaciju.

Kao i većina nas, sigurni smo da i vi volite da sve bitne događaje zabilježite fotografijama koje godinama poslije čuvate i koje vas vraćaju u taj trenutak. Zasigurno kada sve ovo prođe željet ćete da imate malu uspomenu na ove dane, koje ćete moći u budućnosti podijeliti sa drugima i pričati priče o tome.

Fotografije možete slati u inbox Facebook stranice SMart YOUth sa nazivom fotografije i naznakom mjesta u kojem živite. Prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 30 godina koji dolaze iz jedne od navednih zajednica: Bužim, Cazin, Prijedor, Brčko, Tuzla, Zvornik, Zavidovići, Zenica, Bugojno, Sarajevo, Istočno Sarajevo, Jablanica, Čapljina, Bileća i Foča.

Stručni žiri će odabrati pet najboljih i najkreativnijih fotografija koje će biti objavljene na IOM-ovoj Facebook stranici, a za pobjednike konkursa smo pripremili i vrijedne nagrade.

Rok za slanje fotografija je: 15. maj 2020. godine.

Pravila su jednostavna: šaljite nam fotografije koje ste vi snimili čime preuzimate odgovornost za sadržaj dostavljenih fotografija; fotografisani sadržaj ne smije nikoga omalovažavati niti vrijeđati; slanjem fotografije dajete saglasnost organizatoru konkursa da bez naknade može objavljivati dostavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije; fotografije isključivo šaljite u JPG formatu, pri čemu najduža strana ne smije prelaziti 2000 px, a veličina fotografije mora biti do 2MB.

Ova aktivnost se provodi u sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“ koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.