Indija: Djevojčica preminula nakon što je zbog mjera ograničenje pokušala prepješačiti 320 km

12-godišnja djevojčica preminula je u Indiji nakon što je zbog mjera ograničenja pokušala prijeći 320 kilometara kako bi se vratila kući.

Preminula je kada je bila samo sat vremena udaljena od svog doma, tvrde lokalni dužnosnici, prenosi Oslobođenje Portal.

Radila je poljima čilija

Jamlo Madkam radila je na poljima čilija u selu Perur, u indijskoj saveznoj državi Telangana. Nacionalne mjere ograničenja zbog pandemije koronavirusa trebale su završiti 14. april, ali su produljene do maja.

15. aprila Madkam i još 11 osoba, krenuli su pješke prema svojoj rodnoj državi Chattisgarh. Odlučili su se na ovaj potez jer su ostali bez posla, a nisu bili sigurni kada će mjere ograničenja biti obustavljene.

Tri dana kasnije, Madkam je umrla prije nego što se uspjela vratiti kući, piše CNN.

Išli su kroz planine kako bi izbjegli policiju

“Prolazili su tri dana pješice planinskim terenom kako bi izbjegli policijske kontrole. Rečeno nam je da Jamlo tog jutra nije ništa jela zbog nelagode u želucu i da je povraćala. Sumnjamo da je umrla zbog iscrpljenosti i neravnoteže u elektrolitima“, rekao je liječnik BR Pujari.

Preostalih 11 radnika već je 14 dana u karanteni u vladinoj ustanovi, a njihovi uzorci su poslani na testiranje. Prema izvješću obdukcije, Madkam nije bila zaražena koronavirusom.

Mjere ograničenja diljem cijele Indije stupile su na snagu 25. ožujka, a trajat će najmanje do 3. svibnja. Nakon uvođenja mjera, na tisuće radnika pokušalo se pješke vratiti u svoje domove jer su ostali bez posla i prijevoznog sredstva za povratak kući.

Foto: Ilustracija