Foto: Ilustracija

Iz izolatorija na KCUS-u pobjegla osoba zaražena koronavirusom, policija u potrazi

Policiji u Sarajevu prijavljeno je da se iz izolatorija u Podhrastovima samoinicijativno udaljila jedna osoba zaražena koronavirusom, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Klix.ba.

U 15:47 sati obaviještena je Druga PU da se jednoa osoba samoinicijativno pješice udaljila iz Izolatorija objekta klinike u Podhrastovima, kao i da je pozitivna na koronavirus“, kazao je Hadžiabdić, dodavši da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS preduzimaju neophodne mjere i radnje na pronalasku osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o državljaninu Poljske za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus i koji je trebao biti upućen u izolatorij.

Podsjećamo, ovo nije prvi prijavljeni slučaj u Bosni i Hercegovini da su osobe zaražene koronavirusom pobjegle iz objekta za izolaciju. Dvije osobe zaražene koronavirusom su krajem marta pobjegle iz objekta za izolaciju u Banjoj Luci.

Također, do trenutka pisanja ovog teksta u Bosni i Hercegovini je ukupno zaraženo 1.155 osoba, preminule su 44 osobe, dok se 275 zaraženih uspješno oporavilo.