Koje serije gledati za vrijeme pandemije

Za vrijeme pandemije, svi tražimo najbolji mogući način za provođenje viška slobodnog vremena.

Većina ljudi svoje vrijeme provodi gledajući serije u udobnosti svojih kauča. Ako nemate ideju šta gledati ili ne možete naći ništa dovoljno interesantno, evo par serija koje će definitivno zadržati vašu pažnju:

Ukoliko ste ljubitelji psiholoških trilera, Netflixova uspješnica ”You” je odličan izbor.
Radi se o zaljubljenosti jednog veoma bolesnog uma, u djevojku punu sopstvenih demona i problema. Ovaj pametni i proračunati knjižničar će vas natjerati da se suosjećate sa njegovim pogrešnim i bolesnim izborima, te da razmislite da li je vaša privatnost zaista zaštićena koliko mislite da jeste.

Ako pak radije birate dokumentarnu seriju ” Tiger King” vas neće iznervjeriti. Ova serija je trenutno najpopularnija, te dobija samo najviše ocjene. Ono što je fascinantno jeste da je serija 100% istinita. Pratite glavnog lika Joe Exotic-a, excentričnog sociopatu koji u zatočeništvu drži čak 227 tigrova. Tigrovi, kriminal, poligamija.. Sve je tu. Kako se radnja zakomplikuje i šta će se desiti tigrovima pogledajte u ovoj nesvakidašnjoj seriji.

Ako ste ipak ljubitelji nečeg laganijeg, bez kriminala i akcije, a volite životne priče ” Insecure” je za žensku publiku dobitak. Radnja prati prijateljstvo dvije afroamerikanke koje se susreću sa svakodnevnim problemima, ličnim nesigurnostima, bolom ali i zivotnim prijatnostima. Sve ono s čim se svaka žena danas susreće i bori možete pronaći u ovoj humorističnoj seriji.

Rami Malek je glumac koji ostavi trag i briljira u svakoj ulozi koju tumači, pa tako i u seriji ”Mr. Roboot” gdje glumi anksioznog povučenog hakera (Elliot) koji društvo želi napraviti boljim. No, da bi popravio društvo, mora prvo nadograditi sebe. Pogledajte Elliotovu paralenu borbu sa samim sobom i sistemom u kojem živimo.