Prvi put nakon pet godina pšenica u Klas stigla vozom

Nakon pet godina, prvi put u poslovni krug Klasa u Sarajevu stigao je teretni voz pun pšenice.

Transport je organizovan u saradnji sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine, a u svrhu efikasnije isporuke pšenice i sigurnog snabdijevanja tržišta brašnom i proizvodima od brašna. Ovom prilikom isporučeno je 1.500 tona pšenice.

Kako je istakao generalni direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo Boris Brković ovim potezom su dokazali da misle ozbiljno kada kažu da čine sve da stabilizuju tržište.

“Mi smo naše obećanje ispunili. Kazali smo da ćemo učiniti sve da stabiliziramo tržište brašna, a kada je kriza počela upalili smo naše mlinove u Sarajevu i Tuzli, i nismo ih do sada ugasili. Od tada dnevno proizvodimo 500 tona brašna i još na desetine tona drugih proizvoda od brašna kao što su hljeb, peciva, tjestenina i konditorski proizvodi”.

“I ovaj put smo dokazali da smo sa svim našim kapacitetima značajan faktor u stabilnosti domaćeg tržišta. Tako će ostati i ubuduće”, kazao je Brković.

U sljedećih nekoliko dana stiže još jedna željeznička kompozicija sa pšenicom. Također, planiran je nastavak saradnje sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine u cilju sigurnog i efikasnog dopremanja pšenice u silose Klasa.

Uslijed potreba tržišta i povećane potražnje u AS Holdingu i Klasu su i ovaj put reagovali preventivno kako bi se, za potrebe cijele kompanije i tržišta, dugoročno osigurale dovoljne količine pšenice.