Mike Tyson se vraća u ring

Mike Tyson, u svoje vrijeme najbolji bokser na svijetu, odlučio se vratiti boksu ali u humanitarne svrhe.

On je odlučio da na kratko izađe iz penzije i da u humanitarne svrhe odradi egzibicioni meč od četiri runde kako bi prikupio novac za ljude koji se liječe od narkomanije, alkoholizma ili osobama koje su beskućnici.

“Želim da se vratim u salu i da se dovedem u red kako bih mogao da boksujem tri ili četiri runde u egzibicionom meču i da tako prikupim novac u humanitarne svrhe. Želim da pomognem nekim zavisnicima od alkohola ili droge, ali i beskućnicima”, rekao je Mike Tyson.

Prije nekoliko dana, nekadašnji trener Tysona Jeff Fenech izjavio je kako bi Mike nokautirao Vajldera za minut, te da je današnji boks daleko ispod nivoa.

“Boks više nije isti kao nekada. Garantujem da bi Myke Tyson sa šest nedelja treninga, za manje od jednog minuta nokautirao Vajldera. Ako Tyson Fury uspjeva da ih nokautira, onda bi ih Mike ubio. Fury nije veliki udarač, iako je sjajan borac. Tyson bi i sada, sa malo više treninga, uspio da ih pobjedi. Vajlder nema ništa osim udarca, nema odbranu, ako ga udarite to je onda gotovo. A sjetite se da Mike nikada ne promašuje”, rekao je bivši Tysonov trener.