Preminuo glumac iz kultnog filma “Lord of the Rings”

Glumac Bruce Allpress preminuo je u dobi od 89 godina, potvrdila je njegova porodica. Preminuo je u svom domu u krugu svojih najmilijih.

Glumca najviše pamtimo po ulozi Aldora u drugom nastavku “Gospodara prstenova”, a imao je i brojne druge uloge u svojoj 60 godina bogatoj karijeri. Allpress je glumio u Oscarom nagrađenom filmu “Piano” te “The Scarecrow” s kolegom Al Pacinom.

Allpress je iza sebe ostavio šetero djece, Susan, Jane, Michaela, Annu i Peteral. Njegova djeca ističu kako je njihov otac imao ispunjen život te da će im mnogo nedostajati.

Njegov sinmMichael rekao je da je njegov otac proživio ispunjen život. “Mislio je za sebe i prihvatao svakoga. Nedostajat će mi”, rekao je Majkl.

Inače, osim kao Aldor u drugom nastavku ‘Gospodara prstenova’, u svojoj 60 godina bogatoj karijer, Bruce je ostvario i mnoge druge značajne uloge među kojima su svakako i one iz Oscarom nagrađenog filma ‘Piano’ te ‘The Scarecrow’ s kolegom Al Pacinom.

“Oduvijek sam volio raditi s Bruceom, a njegov smisao za humor i dosjetke činile su ga legendom. Svima će nedostajati i svi ćemo ga pamtiti. Ikona je jedne ere”, rekao je glumac Peter Elliott za NZ Herald.