MUP KS: Uhapšena osoba zbog komentara na internet portalu

Sarajevska policija jučer oko 16:45 sati je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”podstrekavanje”, uhapsili osobu inicijala M.H. rođen 1987.godine iz Sarajeva, saopćeno je danas iz MUP-a KS, piše N1.

Kako je saopćeno, radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela počinjenog objavljivanjem komentara lica M.H. na jednom od internet portala, kojima se poziva na nasilje nad policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici Prve PU su, u saradnji sa nadležnim službama Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, identifikovali i pronašli, te potom uhapsili navedenu osobu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Iz policije su saopštili da je osoba priznala izvršenje krivičnog djela.

”Ovo lice je policijskim službenicima u potpunosti priznalo izvršenje navedenog krivičnog djela, a njegovi komentari su posljedica zakonitog rada policijskih službenika koji su mu dan ranije izdali prekršajni nalog za nepoštivanje naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koje se odnose na obaveznu socijalnu distancu i obavezno nošenje zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru”, pojasnili su iz MUP-a KS.

Iz Tužilaštva KS je potvrđeno da će muškarac nakon kriminalističke obrade biti pušten na slobodu budući da nema osnova za daljnje zadržavanje.