Naša junior prvakinja u plivanju trenira u malom bazenu u plasteniku

Profesionalnim plivačima širom svijeta koronavirus donio je nemir i poremetio planove treniranja i pripremanja za takmičenja zatvaranjem velikih bazena. Ali u slučaju naše šampionke u plivanju, Iman Avdić, njen otac i trener je pronašao odlično rješenje.

Trinaestogodišnja Iman trenira u bazenu 3x2m koji se nalazi u plasteniku u bašti njenog djeda. U kupaćem kostimu, vezana za bungee konop koji je drži na mjestu, Iman uspjeva trenirati i održavati formu.

Foto: Armin Durgut/PIXELL
Foto: Armin Durgut/PIXELL

Isprva je Iman, koja živi u Sarajevu, ali trenutno boravi kod bake i dede u Doboju, svoju formu održavala planinarenjem i trčanjem. Alternativu su morali pronaći kada su vlasti zabranile maloljetnicima da napuštaju svoje domove.

„Sve mi jeste malo čudno, ali se sve može raditi kao i prije, na nešto drugačiji način. Lako se prilagođavam, ali nedostaje mi pravi bazen “, rekla je Iman.

Njen otac i trener Evelin Avdić rekao je da je u početku metalni, uokviren plastični bazen stajao na otvorenom. Kada su vidjeli da je voda previše hladna, došao je na ideju da bazen smjesti u plastenik.

Iman Avdić drži državne rekorde u disciplini 50-1.500 m slobodno, 100m, 200m, 400m u mešovitom stilu, 200 m delfin i 200 m leđno.