Novalić povodom Prvog maja: Nije vrijeme za slavlje ali je bitno podsjetiti na radnička prava

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić  je u ime vlade kao i u svoje ime povodom Međunarodnog praznika rada građanima uputio poruku. 

“Poštovani građani, nikad mi nije bilo teže da vam čestitam Praznik rada kao sada, kada se nalazimo u situaciji da je veliki broj naših građana ostao bez posla. Ovo nije vrijeme za slavlje, ali jeste vrijeme za podsjećanje na radnička prava”

Naša država Bosna i Hercegovina, kao i cijeli svijet, suočava se s problemom ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Mnogo bogatije i uređenije države imaju ogromne ekonomske štete. Udar ne može zaobići ni nas.

”Od početka pandemije do danas, borimo se svaki dan da pomognemo našim
građanima da sačuvaju zdravlje, ali i posao. Nažalost, okolnosti su takve da ne možemo sve sačuvati, ali ćemo sačuvati sve što mognemo. Sigurno ćemo sačuvati najveći dio.” 

”U ovim teškim trenucima, posebno se zahvaljujem svima onima koji u toku ovepandemije rade da bi sačuvali javno zdravlje i sigurnost. Hvala našim zdravstvenim radnicima, policiji, rudarima, prosvjetnim radnicima, svim onim radnicima koji rade u smjenama da građanima obezbijede struju, vodu, grijanje. Hvala radnicima u pekarama i trgovinama hrane i mnogim drugim djelatnicima koji osiguravaju
dotok osnovnih potrepština”, rekao je Novalić u svojoj prazničnoj poruci.

U svojoj čestitki povodom Međunarodnog praznika rada premijer je građanima također poručio da poštuju naredbe Štaba civilne zaštite i da čuvaju sebe i svoje najbliže s nadom da sljedeće godine Praznik rada dočekamo u boljim okolnostima.