Poznat datum nastavka i finala Lige prvaka

Kako piše Sky Italia, procurili su detalji za završnicu UEFA Lige prvaka i Europske lige. Uefa bi konačnu odluku trebala donijeti u četvrtak 23. aprila.

Liga prvaka bi se trebala nastaviti 7. augusta, vjerovatno nakon završetka nacionalnih liga, dok bi se finale igralo 29. augusta u Istanbulu, najvjerovatnije bez prisustva publike.

Četiri kluba su osigurala prolazak u četvrtfinale prije pandemije koronavirusa. To su PSG, Atalanta, Atletico Madrid, i RB Leipzig. Ostalo je još da se odigraju četiri susreta osmine finala, Manchester City i Real Madrid, Bayern i Chelsea, Juventus i Lyon te Barcelona protiv Napolija. Ta četiri susreta bit će odigrana 7. i 8. augusta.

Nakon toga slijede četvrtfinala, čije su prve utakmice na rasporedu 11. i 12. augusta, a uzvratni dueli 14. i 15. augusta.

Polufinalni dueli bili bi na rasporedu 18. augusta, dok bi se revanši igrali 22. augusta. Finale bi se igralo u Istanbulu 29. augusta.

Što se tiće Europske lige, ona bi trebala početi ranije, tačnije 2. i 3. augusta utakmicama osmine finala, a revanši bi bili tri dana kasnije. Četvrtfinale bi se igralo 10. i 13. augusta, polufinale 17. i 20., dok bi se finale Europske lige u Poljskoj Gdanjsk Areni igralo 27. augusta.