Prijavite se za besplatni razgovor sa psihologom – Problemi adolescenata

Situacija izazvana pandemijom koronavirusa natjerala nas je da se prilagodimo životu u izolaciji i da pokušamo naći najbolji način kako prevazići teške dane.

Svjedoci smo mnogobrojih savjeta kako razgovarati sa djecom, pružiti im osjećaj sigurnosti i razonodu u kući. Međutim, rijetko ko se zapitao kako će se situacija odraziti na adolescente čiji mentalni razvoj umnogome zavisi od uticaja okoline, pogotovo u vanrednim okolnostima.

SOS Dječija sela BiH pored brige o djeci bez roditeljskog staranja, pomažu mladima i roditeljima kroz Program jačanja porodica kako bi porodice sa djecom ostale na okupu.

Psihologinje i psihoterapuetkinje Senka Čimpo iz SOS Dječijih sela BiH i mr. sci Nermina Vehabović-Rudež odlučile su putem live videa na Facebook stranici SOS Dječijih sela BiH podijeliti sa roditeljima stručne savjete i odgovoriti na njihova pitanja i nedoumice u vezi sa adolescentima.

Live video razgovor sa psihologinjama planiran je za 28. april u 20 sati, a svi zainteresovani se mogu registrovati već danas i ukoliko žele poslati svoj upit na sljedećem linku:

Live razgovor – SOS – Dječija sela BiH

© 2018 SOS – Dječija sela BiH, Sva prava pridržana. developed by misijaweb