U BiH pretežno oblačno vrijeme, temperature do 18 stepeni

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

U jutranjim satima i prije podne, ponegdje u centralnim i istočnim područjima i na jugu može pasti i malo kiše. Tokom dana, uglavnom bez padavina. Nešto menje oblačnosti i sunčanije očekuje se u sjevernim područjima.

Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana, vjetar će i oslabiti. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 9 do 11, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu od 18 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može posti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna oko 10 stupnjeva.

U četvrtak  ujutro se u većem dijelu zemlje očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Po kotlinaka i uz riječene tokove moguća je maguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugo do 21 stupanj.

Za petak je najavljeno malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim i centralnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna od 15 do 21, na jugo od 23 stupnja.

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajeme dana, u sjevernim i centralnim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugo od 25 stupnjeva.