U čast Svjetskom danu umjetnosti, krenite u obilazak muzeja umjetnosti uz Google Arts & Culture

Iako smo u izolaciji i teško da možemo obilaziti izložbe i muzeje, internet nam je priskoćio u pomoć i virtuelno otvorio vrata svega onoga što smo oduvijek maštali da posjetimo. Svjetski dan umjetnosti je došao i aplikacija Google Arts & Culture nam je pripremila razne zanimljivosti.

Postaje teško za zamisliti šta sve nije moguće naći na Googleu, tako da putem ove aplikacije možete pronaći i svog blizanca u moru historijski poznatih slika. Osim toga pokreće se i Family Fun with Arts & Culture kako bi se uveli novi načini učenja o umjetnosti, životinjama, nauci, svemiru i muzici.

Vi i vaša porodica moći ćete da upoznate prve umjetnike čovječanstva kroz virtualnu stvarnost, otkrijete šta se zapravo nalazi u crnoj rupi, družite se s dinosaurusima u virtualnoj stvarnosti i vježbate magiju Harryja Pottera.

Štaviše, Rjiksmusem je daleko zabavniji kada pratite malog pingvina, to je sigurno. Čak je jasno da putem aplikacije, Rembrandtove slike možete vidjeti bolje nego što biste mogli da ste tamo.

Možete odabrati vlastitu avanturu ili pustiti pingvina da istražuje za vas. Pratite ovog najinteresantnijeg kraljevskog posjetioca kroz brojna mjesta.

Jeste li ikad željeli posjetiti Versailles? Ovaj kraljevski pingvin zna put.

Google Arts & Culture prepuni su brojnih aktivnosti uz koje se možete zabaviti: s emojis-ima možete naučiti o savremenoj umjetnosti ili uzeti komad papira i napraviti umjetničko djelo u stilu odabranih slika.

Pored ovih, možete posjetiti i 35 kulturnih institucija uključujući Atassi fondaciju (UAE), Muzej savremene umjetnosti u Buenos Airesu (Argentina), Palazza Monti (Italija), Yale Centar za britansku umjetnost (SAD) da biste vidjeli više od 100 raznovrsnih internetskih izložbi koje sadrže 18.000 novih umjetničkih djela.