Uživajte u posmatranju polarne svjetlosti, pogleda sa najvišeg nebodera i još mnogo toga iz udobnosti svog doma

Ovih dana skoro sve što radimo, radimo virtualno. Virtualno obilazimo muzeje, šetamo nacionalnim parkovima, slušamo koncerte poznatih muzičara, vježbamo pomoću aplikacija, a od slavnih domaćih i svjetskih chefova učimo nove tehnike kuhanja. Život se postepeno počinje vraćati u normalu, ali na putovanja ćemo ipak još morati pričekati. Dok ponovno ne postane sigurno putovati, zahvaljujući tehnologiji barem virtualno možemo otići na mnoga predivna mjesta na svijetu.

I putovanja su se preselila u virtualni svijet, a čini se da će neko vrijeme tamo i ostati. U nastavku smo izdvojili nekoliko destinacija na koje možete otputovati iz svog dnevnog boravka – samo upalite live stream i uživajte!

Sydney

Na stranici Webcam Sydney možete u svakom trenutku promatrati što se događa u Sydney Harbour i uživati u pogledu na najpoznatije znamenitosti ovog australskog grada – od mosta Sydney Harbour Bridge preko zgrade opere do Circular Quaya i The Rocksa.

Posmatranje polarne svjetlosti u Kanadi

Posmatranje polarne svjetlosti, odnosno aurore borealis, obično uključuje kampovanje na hladnoći, nadajući se dobrim vremenskim uslovima (a čak se i tada može dogoditi da je ipak ne vidite). Zahvaljujući kameri u Manitobi u Kanadi, noćno nebo možete promatrati iz sigurnosti svog doma, a ako vam je ideja da čekate da se na vašem kompjuteru pojavi trčak svjetlosti ipak malo previše, na stranici možete pronaći screenshotove drugih koji su je uspjeli ‘uloviti’.

Fontana di Trevi u Rimu

Trevi je najveća barokna fontana u Rimu i jedna od najpoznatijih na svijetu. Nezaobilazno turističko mjesto kraj kojeg ne možete proći, a da barem na trenutak ne zastanete. Ali, oko vas će uvijek biti gomila ostalih turista koji ju pokušavaju vidjeti, uslikati i diviti joj se. Zato uživajte u pogledu na fontanu sada kada oko nje nema doslovno nikoga. Moramo priznati da je zaista smirujuće.

Slapovi Yosemite u Kaliforniji

Slapovi Yosemite (eng. Yosemite Falls) je najveći sjevernoamerički vodopad, a nalazi se u Nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji. Slapove Yosemite formira potok Yosemite, koji se sa granitne planine visoke 740 metara obrušava u Dolinu Yosemite. Tom prilikom se dijeli na tri dijela; gornji vodopad visok 436 metara, donji vodopad visok 98 metara i srednji dio koji se sastoji od niza kaskada između gornjeg i donjeg vodopada. Nakon pada u dolinu, vode potoka Yosemite formiraju rijeku Merced. Ovdje možete uživo gledati gornji vodopad.

Toronto 

Uživajte u pogledu na Toronto sa CN Towera, najviše zgrade u gradu i njegove najveće i najpoznatije turističke atrakcije. Možete birati želite li gledati na istok ili zapad, a između ostalog moći ćete vidjeti jezero Ontario, Toronto Islands, muzej Royal Ontario itd.

Hvar

I za kraj, otputujte na Hvar, najsunčaniji otok. Uživajte u panoramskom pogledu na grad i Paklene otoke u daljini. Naravno, pogled je najljepši za vrijeme izlaska i zalaska sunca, a s obzirom da kamera snima 24 sata, sve je moguće uhvatiti. Live stream možete pratiti ovdje.