Završena sezona u francuskoj ligi, da li će titula pripasti PSG-u?

Vlada Francuske danas je donijela odluku da prekine Francusko fudbalsko prvenstvo, i sve aktivnosti da obustavi do početka septembra.

To znači da je sezona u Ligue 1 gotova. Premijer Edouard Philippe posebno je istaknuo upravo fudbal kao sport koji se još neko vrijeme neće igrati.

Premijer je rekao kako će biti dopušteno prakticirati individualne sportove na otvorenom, ali ne i timske ili kontaktne sportove.

Ova vijest je šokirala mnoge, pogotovo francuske klubove. Francuske ekipe koje nastupaju u europskim takmičenjima, moći će nastaviti svoje takmičenje u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, naravno zadnju riječ će imati UEFA.

Ostaje nam još da vidimo na koji način će sezona biti završena. Hoće li biti proglašen prvak ove sezone, i koje će ekipe napustiti najviši rang.

PSG je ubjedljivo prvi sa 68 bodova, na drugom mjestu je Marseille sa 56 bodova i utakmicom više od lidera. Treći je Rennens sa 50 bodova, zatim slijedi Lille sa 49, Reims i Nice sa 41 bodom. Lyon je tek na sedmom mjestu sa 40 bodova.

Što se tiće borbe za opstanak, Toulouse je već otpisan sa svega 13 bodova, dok pretposljednji Amiens ima 23 boda i nada se opstanku u ligi.