Advokat Kolić: Solak je do ponoći bio na ispitivanju, ne znam gdje se sada nalazi

Advokat Kadrija Kolić izjavio je za Srnu da mu nije poznato gdje se trenutno nalazi njegov branjenik Fahrudin Solak, kao i da nema informaciju da li će Tužilaštvo BiH tražiti pritvor. 

Kolić u predmetu “Respiratori” zastupa suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, koji je sinoć nakon ispitivanja u SIPA-i priveden.

“Ja sam sa Solakom bio u Agenciji za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH sinoć do iza ponoći na ispitivanju, a sada ne znam gdje se on nalazi”, rekao je Kolić.

Solak, direktor firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić sinoć su privedeni i pripadnici SIPA-e su ih više sati ispitivali u vezi sa aferom nabavke 100 respiratora iz Kine.

Proteklih sedmica SIPA je vršila pretrese u FUCZ-u, federalnoj Vladi, Zavodu za javno zdravstvo FBiH, te u firmi “Srebrena malina”.

Danas u ponoć ističu 24 sata od kada su Fahrudin Solak, Fadil Novalić i Fikret Hodžić lišeni slobode, te se do tada očekuje da budu predati tužilaštvu BiH. Oni se trenutno nalaze u prostorijama SIPA-e.