Bh. reperi SMA i Makk najavili novi projekat

U doba kada balkanski hip hop svoje utočište sve češće traži u novokomponovanim melodijama i folk zvuku, postoje i dalje umjetnici koji čuvaju čast i umijeće koje, nažalost, izumire. U petak će bh. scena biti bogatija za još jedno vrhunsko ostvarenje.

Radi se o saradnji dvojice sada već iskusnijih repera bh. scene, Makku i SMA. Konekcija Vogošća – Mostar je ostvarena i uskoro će rezultirati spotom za pjesmu “Idi odavde”.

Nihad Smajlović, poznatiji kao SMA je nedavno objavio i solo spot za pjesmu “Ogledalo duše”. Trenutno slovi za jednog od najaktivnijih na sceni.

“Radim to što volim i uživam u tome. Nade uvijek ima, samo što je kod nas globalno inače problem jer ljudi misle da se u ovom “sportu” uspije jednim singlom. Ne vide godine i godine rada prije tog “jednog singla” koji zapali publiku, te tako prelako odustaju od svojih ciljeva”, kazao je SMA na pitanje koliko nade ima za bh. scenu u budućnosti.

Makk iz Mostara je istakao da je do saradnje došlo brzo i spontano.

“Iako smo obojica godinama aktivni, nikad nas putevi nisu nanijeli da surađujemo. I ova suradnja se desila pravo brzo i spontano, pjesmu smo uradili skoro u dva dana”, kazao je Makk o nadolazećem spotu.

Instrumental je radio producent RIMDA iz Sarajeva, dok je za video zadužen Vedad Mandra koji se sve češće nameće kao sinonim za kvalitetne spotove.

“Izvjesno je da ćemo raditi još zajedničkih pjesama, već je u nova u planu”, kratko je otkrio Makk.

O svojim planovima za budućnost, SMA je poručio da trenutno o albumu ne razmišlja.

“Što se albuma tiče trenutno nemam u planu raditi novi album, nekako su mi draži ovako ovi singlovi s vremena na vrijeme pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje, ja mogu obećati samo de će biti jos puno novih pjesama od mene, kako solo tako i sa gostima”, zaključio je u razgovoru za N1.

Sve je rečeno, ostaje da se čeka nedjelja, 17. maj tačno u 12:00 sati.