Danas sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana, početak sedmice oblačan s lokalnim pljuskovima

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 7; Bugojno 8; Ivan Sedlo, Prijedor, Sokolac 10; Grude, Livno, Sanski Most 11; Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica 12; Trebinje 13; Mostar, Zenica 14; Banja Luka, Doboj, Tuzla 15; Bijeljina 16; Neum 17; Bihać 18; Gradačac 19.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je nižo od normalnog i lagano opada.

Danas se u našoj zemlji nakon pretežno sunčanog jutra očekuje postepeno naoblačenje. Poslije podne ponegdje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 22 do 28 °C.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Dnevna temperatura oko 24 °C.

U ponedjeljak u jutarnjim satima na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostaku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući na jugozapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini.

Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 16, na jugu i sjeveru do 19, a dnevna od 22 do 28 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine, uglavnom poslije podne. Na sjeveroistoku Bosne je moguća i grmljavina.

Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 18. Dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 8 do 15, u ostaku Bosne do 21, a na jugu zemlje od 20 do 25 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 22 do 28 °C.

U četvrtak sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18. Dnevna temperatura u Bosni od 9 do 16, u centralnim i istočnim područjima do 20, a u Hercegovini od 22 do 27 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.