Dodik: Podržat ću Čovićev zahtjev o dolasku ruskog vojno-sanitetskog konvoja

Vlada Republike Srpske spremna je da u narednim danima Narodnoj skupštini predloži ukidanje vanrednog stanja i vraćanje na vanrednu situaciju, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je, gostujući na televiziji N1, rekao i da se razmatra pomjeranje početka policijskog sata u RS sa 20 na 22 časa, kao i ponovni rad određenih privrednih subjekata i uslužnih djelatnosti, naravno uz propisane mjere zaštite. Ostavio je mogućnost i da se ukine policijski sat.

Naglasio je da sve zavisi od procjena koje će se donositi u dogovoru sa relevantnim medicinskim stručnjacima koji će da ukažu na izvore i načine kako je došlo do povećanog broja oboljelih.

“Tim mjerama, i pored toga što imamo povećan broj oboljelih, vjerujemo da će u narednih 7-10 dana pasti i stvoriće mogućnost da se ukine policijski čas i vanredno stanje i dozvoli rad, kao što smo počeli”, istakao je Dodik.

Dodik je potvrdio da je stavio prijedlog Dragana Čovića o dolasku ruskog vojno-sanitetskog konvoja na dnevni red sjednice Predsjedništva BiH.

“Јa ću glasati da se udovolji zahtjevu Čovića, a šta će druga dva člana odlučiti ne znam. Nije dobro da jednoj Rusiji i njenoj želji da pomogne, dolazimo u poziciju da joj objašnjavamo naše odnose. Zatražio sam da se Predsjedništvo BiH izjasni o tome”, rekao je Dodik, odbacujući špekulacije o mogućim subverzivnim djelatnostima.