Fanove zabrinjavaju žute oči Michaela Jordana u novom dokumentarcu

Ljubitelji košarke uživaju u dokumentarnoj seriji “The Last Dance”, a mnogi su primetili da su oči legendarnog košarkaša Michaela Jordana žute.

Netflix je prije nekoliko sedmica počeo sa emitovanjem dokumentarnog serijala o šampionskoj ekipi Chicago Bullsa na čelu s neprikosnovenim Michaelom Jordan. Fanovi košarke dobili su uvid u do sada nepoznate informacije o životima poznatih košarkaša.

Na društvenim mrežama se već odavno polemiše o tome pa se razvijaju razne teorije od kojih se gotovo sve svode na utisak da najveći svih vremena pati od određene bolesti.

Jedna od teorija je da Jordan ima žuticu od koje dijelovi kože i bionjače požute uslijed uvećanja bilirubina u krvi, odnosno nepravilnog rada jetre, ali Michael nikad nije imao ozbiljnih zdravstvenih problema, barem oni nisu bili poznati javnosti.

Američki mediji ističu kako postoji čitav niz poremećaja koji dovode do ovakvog stanja očiju, kao što su hepatitis i ciroza, obje bolesti koje su povezane s jetrom.

Anemija i bolesti crvenih krvnih sudova te upotreba određenih medikamenata također mogu izazvati takav poremećaj na bionjačama.

Među špekulacijama na ovu temu izdvaja se i ona da je Jordanova jetra oštećena uslijed prekomjerne upotrebe alkohola i raznih nezdravih dijeta.