Fondacija Rogera Federera donirat će milion dolara ugroženim u Africi

Fondacija Rogera Federera donirat će milion dolara za pomoć ugroženim porodicama u Africi, objavio je na svom Twitteru profilu jedan od najboljih tenisera svih vremena.

U zvaničnom saopćenju piše da će novac biti osiguran u svrhu obroka za djecu i njihove porodice, a uslijed krize zbog pandemije koronavirusa kada škole u čitavom svijetu ne rade i u situaciji u kojoj su mnogi ljudi ostali bez posla.

“Sada moramo više nego ikada ranije da se ujedinimo i pomognemo porodicama kojima je to potrebno”, poručio je ovaj slavni teniser.

Prve najave govore da bi pomoć trebalo dobiti nešto više od 60.000 ljudi, odnosno 64.000, a ovo je samo jedan u nizu sjajnih humanitarnih poteza koje je Federer napravio tokom pandemije koronavirusa, baš kao i njegov kolega Novak Đoković.

Obojica su kao individue pokazali kako se treba ponašati u ovim teškim vremenima te da, uprkos slavi u kojoj uživaju, nijednog trenutka ne smiju zaboraviti društvenu odgovornost koju nose i koliko samo dio njihovih sredstava može pomoći ljudima širom svijeta.