Turska Superliga se vraća 12. juna

Prvenstvo u Turskoj, tačnije Turska Superliga nastavlja se 12. juna, potvrdio je Nogometni savez Turske (TFF).

Ostale lige u Turskoj također se nastavljaju ovog ljeta, nakon duže stanke koju je napravio koronavirus.

Predsjednik saveza Turske, Nihat Ozdemir, izjavio je kako se nada da će se tamošnje prvenstvo završiti do kraja jula, i da je najpoštenije da se prvak dobije na zelenom terenu. Ozdemir se nada i da će se održati finale Lige prvaka, koje bi se trebalo igrati u augustu na Olimpijskom stadionu “Ataturk” u Istanbulu.

“Zasad smo odlučili ponovo pokrenuti nogometne lige, koje su ranije suspendirane zbog korona virusa, poput Superlige, Prve, Druge, Treće i amaterske lige u sedmici 12, 13. i 14. juna”, rekao je Nihat Ozdemir, predsjednik TFF-a, dodajući da su napravili mapu puta uzimajući u obzir sve uvjete.

Kazao je da Savez sada ima drugačije scenarije kako da se nosi s pandemijom koronavirusa, a da fudbalski akteri ne bi bili oštećeni, naravno utakmice bi se igrale bez prisustva publike.

Ozdemir je rekao da će se Savez obavijestiti Ministarstvo zdravstva Turske da se utakmice igraju prema novom rasporedu i dodao da će to ministarstvo, zajedno s Turskim naučnim komitetom, utvrditi uvjete pod kojima je to moguće realizirati.

Nadamo se da će i naš savez krenuti putem Turske Superlige, te da će uskoro pronaći najbolje rješenje za nastavak našeg najelitnijeg takmičenja.