Fortnite postao jedna od najpopularnijih igara ikada napravljenih: 350 miliona registrovanih igrača

Kompanija Epic Games, 6. maja objavila je informaciju da Fortnite ima više od 350 miliona registrovanih igrača.

To čini ovu besplatnu battle royale igru jednom od najpopularnijih ikada napravljenih, svrstavajući je na listu s Minecraftom i nekim od mobilnih i besplatnih PC igara koje su najviše preuzimane posljednjih 15 godina.

Iako nema naznaka koliko igrača se uloguje svaki dan ili mjesec, pošto Epic Games ne objavljuje te statistike, iz studija su izjavili da su samo u aprilu igrači proveli 3,2 milijarde sati u Fortniteu, prenosi Geek.hr.

Posljednje brojke vezane za igrače koje smo čuli od Epica bile su na oko 250 miliona u ožujku 2019. godine, što ukazuje da igra i dalje raste godinu dana kasnije i više od dvije i po godine nakon prvog objavljivanja.

To je djelomično zbog toga što je igra tako lako dostupna na svim platformama – računaru, konzoli i mobilnom uređaju i zato što Epic igru i dalje neprestano ažurira, piše The Verge.

Nedavno je kompanija dodala novi mode – party royale, društveni prostor bez oružja unutar igre koji omogućuje igračima logiranje i druženje s prijateljima, gledanje koncerata poznatih glazbenih ličnosti i sudjelovanje u različitim aktivnostima u tematskom parku.

Sve je to dio Epicove težnje za izgradnjom društvene mreže s različitim namjenama koja u potpunosti živi u svom 3D svijetu. Nakon masovno posjećenog i nadrealnog koncerta Travis Scotta prošlog mjeseca i koncerta Diploa prošlog petka, Epic kaže da će biti domaćin mini muzičkog festivala na kojem će nastupiti DJ-i Dillon Francis, Steve Aoki i deadmau5i.