Kamerni teatar 55 večeras emituje predstavu “Ljupaf”

Kamerni teatar 55 večeras će u 20 sati emitovati predstavu “Ljupaf”.

Ovaj pozorišni komad premijerno je prikazan 2013. godine, a gledateljima postavlja važna pitanja: Šta je ljubav? Kako je pronaći? I kad je nađemo, kako je održati u životu u ovom svijetu koji ponekad izgleda okrenut potpuno naopačke?

Predstavu “Ljupaf” na scenu Kamernog teatra je postavio američki glumac, reditelj i profesor Ronald Rand. Uloge u predstavi ostvarili su Muhamed Hadžović, Moamer Kasumović i Zana Marjanović.

Radnja predstave nas vraća u šezdesete godine i Brooklyn, New York, a govori o ljubavi, životu i ljudskim odnosima. Konkretno, riječ je o dvojici školskih prijatelja – neprilagođenom Harryju i materijalističkom oportunisti Miltu, koji se ponovo susreću jednoga dana kada Milt spriječi Harryja u pokušaju da skoči s bruklinskog mosta.

Obojica pronalaze način da riješe vlastiti problem tako što jedan drugoga ponovno vrate u život, a Milt u Harryju vidi priliku da ostvari svoje planove. On želi ostaviti svoju ženu Ellen zbog druge i namješta priliku da Harry upozna njegovu ženu. Kada se Harry i Ellen upoznaju, oni se “zaljube jedno u drugo”, ali ubrzo Ellen i Milt shvate da su njih dvoje ipak stvoreni jedno za drugo i oni se ponovno spajaju u njihovoj “ljupafi”.

Online emitovanje predstave možete gledati na zvaničnoj Facebook stranici Kamernog teatra 55.