Kritičari o Vučićevoj novoj online kampanji: Ovo je viši nivo ludila

Srpska napredna stranka započela je online izbornu kampanju koju su korisnici društvenih mreža ocijenili kao viši nivo ludila.

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić započeo je izbornu kampanju pod motom “Za našu decu”, poručivši da je Srbija u privlačenju stranih investicija najuspješnija u jugoistočnoj Evropi, a da Financial Times kaže “najuspješnija u svijetu”.

“Promijenit će se sve. Mijenja se život, ljudi. Mijenja se sve. I ono što želim da vam ukažem i što želim da vas zamolim, da gledate kako se sve stvari u Evropi i svijetu mijenjaju. Oni koji su bili slabiji, a koji su bili vredniji prethodnih nekoliko godina ubrzano pretiču one koji su se uljuljkali i koji su mislili da su mnogo bolji i mnogo snažniji. Nevjerovatno je kojom se brzinom promjene dešavaju. Neke su zemlje odskočile u Evropi. Jedna je apsolutno dominantna. Mnogi drugi padaju, Srbija raste”, kazao je Vučić.

Korisnici društvene mreže Twitter kritikovali su bizaran nastup i hvalospjeve Aleksandra Vučića, ocijenivši ih kao “viši nivo ludila”.

Jedan korisnik društvenih mreža napisao je da Vučićeva kampanja podsjeća na naučno-fantastičnu distopiju, ali sa pravim konsekvencama.