MUP KS će sankcionisati policijskog načelnika koji se na javnom skupu pojavio bez maske

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćila je da će načelnik Policijske uprave Stari Grad koji je bez zaštitne maske prisustvovao obilježavanju godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad biti sankcionisan u skladu sa zakonom.

Naglasili su da je na drugim događajima tog dana nosio zaštitnu masku što je vidljivo na fotografijama.

“Iako je načelnik Prve PU 18. maja, pored ovog, prisustvovao i drugom događaju, tj. otvaranju prostorija za policiju na Trebeviću, kojom prilikom fotografije svjedoče da je isti imao zaštitnu masku i pridržavao se naloženih mjera nadležnih organa, to istog ne opravdava, niti oslobađa odgovornosti, pa će s tim u vezi protiv istog biti i preduzeta propisana sankcija”, stoji u saopćenju Uprave policije MUP-a KS.

Foto: MUP KS
Foto: MUP KS

Napomenuli su da su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u proteklih dva mjeseca bili primjer odgovornog i propisnog ponašanja.

“Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevote su se prilikom vršenja svojih poslova i zadataka pridržavali naloženih mjera u pogledu posjedovanja i nošenja zaštitne opreme s ciljem zaštite od koronavirusa, na čemu će se insistirati i u budućnosti, sve dok su takve mjere na snazi”, stoji u zaključku saopćenja Uprave policije MUP-a KS.