Na mjestu deponije na Soukbunaru izgrađeno sportsko igralište

U povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u utorak 5. maja 2020 godine načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima i predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić ozvaničio je završetak radova na izgradnji sportske plohe na lokalitetu starog rezervoara u Ulici Soukbunaru između brojeva 195 i 197, te je predao na upotrebu stanovnicima sa područja Soukbunara.

Projekat je u cjelosti finansirala Općina Centar, a vrijednost ugovora koji je potpisan sa izvođačem radova iznosi 70.000 maraka.

Nakon brojnih inicijativa stanovnika da se lokalitet starog rezervoara na Soukbunaru uredi i stavi na raspolaganje građanima, Općina Centar je već u proteklom periodu izgradila ciciban igralište, ogradila lokalitet, te u nekoliko navrata uređivala zelenu površinu i zasađivala nove sadnice drveća.

soukbunar
soukbunar

Načelnik Ajnadžić je kazao da je izuzetno obradovan što su stanovnici Soukbunara dobili novu višenamjensku sportsku plohu.

“Ne tako davno, ovaj lokalitet je bio zapuštena deponija, a danas svjedočimo uređenom prostoru, zelenoj oazi za odmor, šetnju, igru i zabavu. Opredijeljeni smo da pravimo uslove za jedan sportski, odnosno zdrav život sa ciljem da naša djeca provode svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način.

Ovo je naš poklon stanovnicima Soukbunara povodom Dana Općine Centar”, istakao je Ajnadžić, te direktoru Osnovne škole „Hasan Kaimija“ Aliji Džigalu uručio lopte i dresove Općine za mališane koji će svoje vrijeme provoditi na sportskoj plohi.

ajnadžić
ajnadžić

Predsjedavajuća Karačić je istakla da će Općinsko vijeće nastaviti podržavati projekte koji su od interesa za građane ove lokalne zajednice.