Pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu, temperature do 20 stepeni

Danas će u Bosni i Hercegovini, jutro i veći dio prijepodneva biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, javljaju iz Federalnom hidrometeorološkog zavoda. 

Na planinama može padat susnježica ili slab snijeg. U ostatku dana bez padavina i postupno razvedravanje. Više sunčanih perioda očekuje se u sjevernim područjima. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru od 16 do 20 stupnjeva.

U Sarajevu u jutrnjim satima i prije podne bit će pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Tokom dana bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 15 stupnjeva.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle i niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 21 stupanj.

Za petak je najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu i sjeveru do 24 stupnja.

U subotu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i jugozapadnim djelovima moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stupnjeva.